Tuinaanleg

‘De ideale tuin’ is voor iedereen anders. De een wil er relaxen, de ander wil er misschien juist oneindig tuinieren. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Wat ieders wensen ook zijn, de ideale tuin is een plek waar je je goed voelt. Om die te creëren en realiseren, is een goed doordacht ontwerp als uitgangspunt nodig. Die kunnen wij voor u maken.

Inventarisatie

Voor een goed tuinontwerp is een inventarisatie van de huidige situatie nodig. Gaat het om een bestaand of nieuw perceel? Hoeveel zon krijgt de tuin, ligt deze op het noorden, oosten, zuiden of westen? Wat is de grondsoort? Is er veel wind? Is de bodem voedingsrijk, vochtig of juist droog? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek worden alle zaken op een rijtje gezet en wensen besproken.

Vervolgens wordt het perceel uitgemeten en het ontwerp, en eventueel een beplantingsplan, naar wens gemaakt. In de offerte worden ook onderwerpen als grondwerk en verwijdering van eventuele bestaande materialen opgenomen, mocht daar sprake van zijn.

Wanneer een project wordt gerealiseerd, worden de ontwerpkosten in mindering gebracht.

Renovatie

Sommige bestaande tuinen hebben een (gedeeltelijke) renovatie nodig. Die kunnen wij voor u uitvoeren. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Opfrisbeurt

Het kan zijn dat een tuin alleen een opfrisbeurt kan gebruiken. Laat ons weten wat de bedoeling is, we regelen het graag voor u.

Onderhoud

Om optimaal van uw beplanting te kunnen genieten, en deze gezond te houden, is het belangrijk dat in uw tuin regelmatig onderhoud wordt gepleegd. Zo kunnen sierheesters in het voorjaar worden teruggesnoeid, het oude loof van vaste planten verwijderd en in veel gevallen kan de bodem bemesting gebruiken. Het kan ook zijn dat er incidenteel onderhoud nodig is. Verzakte tegels of houtwerk dat vergaat; wij vernieuwen het graag voor u.

U kunt er ook voor kiezen om uw tuin jaarrond te laten onderhouden. Veel voorkomende werkzaamheden zijn: snoeien van hagen en bomen, gras maaien en verwijderen van onkruiden. Tijdens de najaarsbeurt worden de bladverliezende bomen en heesters gesnoeid, het laatste onkruid verwijderd en de tuin bemest – indien nodig. U heeft er geen omkijken meer naar!